ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημ/νία 25/02/2014

ΠΕΨΑΕΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε ανέργους.

Η ολοένα αυξανόμενη ανεργία και η οικονομική κρίση, που βιώνουμε, έχει δυσχεράνει σημαντικά την καθημερινότητα όλων μας. Εκτός από τις οικονομικές δυσκολίες, που καλείται κάποιος να διαχειριστεί συχνά αντιμετωπίζει και μία σειρά από ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, όπως έντονο άγχος, φοβίες, κατάθλιψη, δυσκολίες στην επικοινωνία, ενδοοικογενειακές συγκρούσεις κ.α.
Η ΠΕΨΑΕΕ υλοποιεί, την Πράξη «Πιλοτικό σχέδιο ψυχοκοινωνικής παρέμβασης για την υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» 2007-2013. Δημιουργήθηκε το Κέντρο Ψυχολογικής & Κοινωνικής Υποστήριξης Μακροχρόνια Ανέργων, το οποίο απευθύνεται και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ανέργους, οι οποίοι βιώνουν συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες και στελεχώνεται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σύμβουλο εργασίας και ψυχίατρο.
Το Κέντρο στοχεύει στην ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων, στην άρση του στιγματισμού τους ως αποτέλεσμα της απώλειας της εργασίας τους, στην αλλαγή των στάσεών τους, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, στην επαγγελματική συμβουλευτική και στην συμβουλευτική οικογένειας .
Το Κέντρο βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου 22, κοντά στη στάση Μετρό Αιγάλεω. Λειτουργεί καθημερινά 09:00 – 21:00 και Σάββατο 09:00 – 14:30
Η επικοινωνία με το Κέντρο μπορεί να γίνεται στα τηλέφωνα 210 – 5989340 και 210 – 8224674 καθώς και στο e-mail: menoenergos@pepsaee.gr.
Στο πλαίσιο αυτό σας παρακαλούμε για τη δημοσιοποίηση των παραπάνω και παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία / διευκρίνιση.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας

Με εκτίμηση,


Μενέλαος Θεοδωρουλάκης,
Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.